Opdrachten

Wat voor soort opdrachten voert Windward zoal uit? Hieronder een paar recente voorbeelden.

Verandermanagement/crisismanagement; financiële dienstverlening
Typering: een financiële dienstverlener (circa 100 medewerkers) groeit snel, zowel in medewerkers als omzet. Het accent van de bedrijfsvoering ligt vooral op het vergroten van het marktaandeel en de ontwikkeling van nieuwe producten. Maar door te weinig aandacht te besteden aan de structuur van de onderneming, en omdat er bovendien diverse managementwisselingen plaatsvonden, kwam de continuïteit van de onderneming in gevaar.
Opdracht: het professionaliseren van de onderneming.
Werkzaamheden: het opstellen van een (vernieuwde) missie en visie, het herstructureren van de organisatie (juridisch en procesmatig), het beschrijven van de primaire en ondersteunende processen van de onderneming, het afslanken van één van de bedrijfsonderdelen, het opstellen en doorvoeren van product-markt-combinaties en, in samenwerking met de managers, het opstellen en uitvoeren van deelplannen.
Resultaat: een goed georganiseerde onderneming, met een duidelijke kijk op de toekomst, betrokken medewerkers met duidelijke taken en verantwoordelijkheden, zodat het rendement van de onderneming in de toekomst verder kan verbeteren.

Verandermanagement; zakelijke dienstverlening
Typering: een evenementenbureau (circa 10 medewerkers) is in de afgelopen jaren op meerdere fronten actief geweest. Van het organiseren van kleinere tot grootschalige evenementen, het boeken van diverse soorten van entertainment, het verzorgen van wijnproeverijen en -pakketten voor grote bedrijven, tot het ontwikkelen en uitvoeren van incentivereizen in binnen- en buitenland. Daarnaast wilde het bedrijf zich verder gaan specialiseren in sponsormarketing

Lees verder >>>